vrijdag 13 mei 2016

Waarom goede werkkleding zich altijd terugbetaalt

We zien werkkleding meestal als iets vanzelfsprekends. Als je fysiek werk verricht, hoort (goede) werkkleding er nou eenmaal bij! Bedrijfskleding komen we in allerlei soorten en maten tegen en daarin worden nogal wat eisen gesteld. Werkkleding daarentegen vinden we veel vanzelfsprekender.

Toch is goede werkkleding niet altijd gegarandeerd en kan een slechte kwaliteit van invloed zijn op hoe fijn jij of je medewerkers hun werk kunnen uitvoeren. Het leek ons daarom goed om eens wat beter te kijken naar wat goede werkkleding nou eigenlijk omvat.


1.      Goede werkkleding dient het juiste doel

Hoe logisch ook, we horen regelmatig berichten van medewerkers die het gevoel hebben dat ze voor het werk dat ze moeten doen, niet altijd de juiste materialen en werkkleding hebben.

Zeker wanneer iemand verschillende functies of werkgebieden heeft, is dat ook niet altijd eenvoudig.

Goede werkkleding bestaat daarom uit stevig en juist gekozen materiaal (denk aan hoe een stof zich gedraagt bij warme, inspanning of bijvoorbeeld hitte/vuur) en biedt voldoende ruimte (pasvorm) en afwerkingen (zakken en lussen) om je te helpen bij je werk.
2.       Werkkleding is meer dan een werkbroek

Bij werkkleding hebben we het niet alleen over een jas, over-all of werkbroek. Ook stevig schoeisel, zoals veiligheidsschoenen of schoenen met stalen neuzen, hoort bij werkkleding. En wat dacht je van handschoenen of kniebescherming.

Het juiste gebruik van extra elementen, zoals lokale bescherming, zorgt er ook voor dat je werkkleding langer goed blijft en doet wat het moet doen.3.      Goede werkkleding past binnen de wettelijke regels

Heel pragmatisch bekeken dragen een werkgever en een werknemer allebei verantwoordelijkheden voor het veilig kunnen uitvoeren van een taak, zeker wanneer dit een fysieke uitvoering betreft.

Dat betekent dus dat binnen de regels moet worden voldaan aan voldoende bescherming, maar bijvoorbeeld ook aan hygiƫne en veiligheid.
In de meeste gevallen zorgt een werkgever voor deze zaken en is hij zich meer dan bewust van de regels waarbinnen zijn team moet opereren.4.      Werkkleding biedt herkenning in een functie of taak

Een vaak onbedoeld neveneffect is de herkenning die werkkleding geeft. Dit wordt uiteraard versterkt wanneer bedrijfskleding is voorzien van een goed logo (herkenbaarheid) en eventueel een aanvulling als functienaam of afdeling.

Die herkenbaarheid kan heel prettig zijn wanneer je in diverse omgevingen werkt of vaak op nieuwe plaatsen komt.Goede werkkleding begint bij VSA Van Spijk

Bij Van Spijk helpen we je online en offline bij het selecteren van de juiste bedrijfskleding. Kies je werkkleding op maat of type, of selecteer je favoriete merk. Alles kan:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten