woensdag 20 april 2016

Je pand beveiligen; dit kun je zelf al doen!

De nieuwsberichten over inbraak bij woonhuizen en kantoorpanden laten regelmatig verschillende berichten horen; waar in de regio’s Noord-Brabant afgelopen jaren veel inbraken zijn toegenomen, lijken ze op andere plekken wat af te nemen.
Feit blijft dat elke inbraak, of dit nu thuis is of bij je bedrijf of kantoorpand, voor veel overlast, onrust en werk zorgt. Van het herstellen van beschadigingen en het vervangen van ramen of deuren, tot de welbekende rompslomp met verzekeringen.
Voorkomen is beter dan genezen, en daar kun je zelf een belangrijke rol in spelen!

1.      Gebruik slimme technologie ook voor je eigen omgeving
De mogelijkheden in technologie gaan sneller dan ooit. Toch vertrouwen we in ons dagelijks leven, zeker thuis, vooral op het op slot doen van onze deuren, het eventueel ‘de knip erop’ zetten bij onze deuren en het afsluiten van onze ramen.
Toch is er veel meer technologie beschikbaar voor OOK je thuissituatie. En daar hoeven echt niet altijd enorme bedragen of complexe beveiligingssystemen aan vast te zitten.

2.      Het ene slot is het andere niet
Wanneer je gaat kijken naar sloten of hang- en sluitwerk, is de keuze ruimer dan je denkt. De klassieke standaard deuren met een simpele sluiting, bieden tegenwoordig veel minder veiligheid dan de nieuwe varianten met driepuntssluiting.
Maar ook op andere vlakken is een slot heel zinvol én veilig. Ons assortiment sloten biedt verschillende optie.

3.      Beveilig materiaal en gereedschappen ook binnenshuis
Zeker bij bedrijfspanden is het zaak om slim om te gaan met je materiaal. Een vaardige inbreker is soms niet te stoppen. Je kunt er echter wel voor zorgen dat materiaal en waardevolle spullen binnenshuis/binnen je pand ook nog eens goed opgeborgen zitten.
Denk eens aan slimme bedrijfsinrichting waarbij je gereedschappen achter slot en grendel kunt opbergen. Maak het ze niet te gemakkelijk en vertraag waar mogelijk.



4.      Zorg voor slimme verlichting
Verlichting is een van de krachtigste preventiemiddelen. Een kwaadwillende die zich bekeken en zichtbaar voelt, is een stuk kwetsbaarder.
Zorg voor goede verlichting binnen en buiten en kijk met name naar de beschutte, donkere hoeken waar een inbreker zich ‘veilig’ voelt.
5.      Monitor aanwezigheid en beweging
Hoe uitgebreid je wilt gaan, bepaal je zelf. Er zijn dan ook beveiligingsmiddelen (zonder camera) in tal van prijsklassen. Toch is het de moeite waard om eens goed te kijken naar je opties. Zo zijn er diverse producten die je een hoop veiligheid en zekerheid bieden en waar ook verzekeringsmaatschappijen blij mee zijn:
·         Aanwezigheidsmelders
Een aanwezigheidsmelder gebruikt meestal infrarood en is ideaal voor binnenshuis. Denk hierbij aan (middel) grote kantoren, vergaderruimtes, klaslokalen, collegezalen en sporthallen of magazijnen.
Ook voor kleinere ruimtes zijn aanwezigheidsmelder heel interessant!

Herken beweging die er niet thuishoort, zodat iemand niet ongezien een pand, ruimte of woning kan betreden.

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bekijk wat er in ons assortiment aan mogelijkheden zijn. Je vindt bij elk product een heldere beschrijving van de mogelijkheden en toepassingen. Heb je toch nog vragen, daar helpen we je natuurlijk graag bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten