woensdag 10 augustus 2016

Het verschil tussen bewegings- en aanwezigheidsmelders

Bewegings- en aanwezigheidsmelders verschillen hoofdzakelijk in hun registratie-eigenschappen en de toepassingsgebieden. Welke techniek waar wordt toegepast, is afhankelijk van de betreffende situatie.

Dynamisch betekent effectief: bewegingsmelders

Bewegingsmelders reageren op loopbewegingen. Ze nemen die in het ingestelde registratiebereik waar en reageren daarop: dat betekent dat licht wordt ingeschakeld als onder de vooraf ingestelde waarde voor het omgevingslicht wordt gekomen en een beweging wordt herkend. Na de ingestelde nalooptijd schakelt het licht weer uit. De toepassing is buitenshuis aan te raden voor het registreren van bewegende objecten of binnenshuis in gangen.

Zeer nauwkeurig en fijngevoelig: aanwezigheidsmelders

Aanwezigheidsmelders reageren door een extreem nauwkeurige en precieze sensortechnologie op de kleinste bewegingen. Dat is belangrijk voor toepassingen binnenshuis, met name bij zittende werkzaamheden (administratiekantoren, klaslokalen etc.) en voor andere speciale verlichtingstaken als in sporthallen, omkleedcabines, gangen of magazijnen. De lichtsensoren meten permanent het omgevingslicht en vergelijken dat continu met de vooraf ingestelde waarde. Licht wordt ingeschakeld als onder het lichtniveau wordt gekomen dat voor de aanwezigheid van personen is vastgelegd. Als het licht genoeg is, schakelt het licht automatisch uit, ook wanneer mensen aanwezig zijn.

Precisie in het kwadraat

Het registratiebereik van onze IR aanwezigheidsmelders is niet rond, maar vierkant. Dat is niet alleen veel nauwkeuriger en functioneler, maar hiermee kan ook veel beter worden gepland – er zijn geen overlappingen en geen bereiken die buiten de bewaking vallen. Bovendien zijn de registratiegebieden bij de STEINEL Professioneel aanwezigheidsmelders nauwkeurig instelbaar.

Energie besparing

Het wereldwijd verlagen van het hoge energieverbruik is een van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw. Ongeveer 20% van het totale energieverbruik wereldwijd komt voor rekening van verlichting. Bij bedrijfspanden ligt het percentage van de stroomkosten dat aan licht wordt uitgegeven met 55% zelfs nog hoger. Parkeergarages en magazijnen die continue worden verlicht zijn grote energie verbruikers in onze maatschappij. Terwijl een lager energieverbruik door meer licht efficiƫntie heel makkelijk te realiseren is. Met de sensortechnologie van STEINEL Professional schakelt u het licht alleen in indien het echt noodzakelijk is.

Sensor keuze

STEINEL heeft een grote diversiteit aan sensoren. Wij adviseren u graag, zodat u ook de juiste sensor voor de juiste locatie kiest. U kunt ons bereiken via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten